2007. október 27., szombat

Egész-ség II., amikor a test megújul

Ezt az évek óta oly "divatos" méregtelenítéssel érhetjük el. Úgy gondolom valahányan saját testünk gazdái vagyunk. Mindenki eldöntheti mit és hogyan tesz ennek érdekében, feltételezve, hogy rendkívül jól kiismerte testét, annak reakcióit és tudja, meddig mehet el. Túl sok a drasztikus méregölő program. Ki-ki megtalálhatja a számára legideálisabbat.

Hogyan hat a salaktalanítás?

A legésszerűbb megoldás, ha a méregtelenítéssel kezdjük. Abban az esetben, ha valaki a hagyományos értelemben kezd el fogyókúrázni, azaz kevesebbet eszik, elkezd mozogni, ennek következtében legelőször a zsírszövet fog lebomlani. Ha a zsírszövet eltűnik, akkor a méreganyagok felszabadulnak a szervezetünkben, ezek elkezdik bombázni a létfontosságú szerveinket és nagyon rosszul fogjuk érezni magunkat. Rossz lesz a közérzetünk, fejfájás, hányinger alakul ki, akár ájulási problémák is felléphetnek. A legsúlyosabb esetben akár toxicolózis is kialakulhat a szervezetben. Ezért kell a méregtelenítéssel kezdeni, mert először a méreganyagok távoznak a szervezetünkből, utána az a nagy mennyiségű víz, amit a szervezetünk felhalmozott, hogy oldott állapotban tartsa a salakanyagokat és a legvégén kezdi el a szervezetünk a zsírtartalékokat lebontani.

Hatása: - nagyobb ellenállóképesség a károkozókkal szemben
- több energia, felszabadultság érzet
- nagyobb felelősségérzet, önbizalom
- mozgékonyság
- nagyobb bátorság a változtatásra (nemcsak a test, hanem az elme is tisztul, tisztább a látásunk)


Túlsavasodás ténye:
- megjelenik a cellulitisz (zsírba ágyazott méreganyagok)
- az arcon durva pórusok (elsavasodott szervezet) , miteszerek és egyéb bőrproblémák
- érdes, repedezett, durva vagy tisztátalannak látszó bőr
- elszíneződések a bőrön (fakó, vörös, kékes-vörös, szürke, zöldes és barnás) >elsavasodási probléma
- nedves izzadságtól ragadós bőr
- száraz, érdes, fénytelen, fakó haj, hámló fejbőr
- helyi vagy szétterjedt hajhullás
- pettyhűtt bőr, körmök vastagodnak vagy vékonyodnak
- fehéres, barnás nyelv >elsavasodott szervezetnél, kellemetlen szájszag

A vizelet kémhatásából is kimutatható az elsavasodás (testünk 70 % vízből áll és a szervezetünkben lévő víznek van kémhatása) ténye. Indikátor papírral meg lehet vizsgálni.
7,35-7,45 PH érték átlag (enyhén lúgos)
0-7 PH érték savas (0 a legsavasabb)
7-14 PH érték lúgos (14 a leglúgosabb)

Az egészséges szervezetnél kétszer van nagyon lúgos tartományban és kétszer nagyon savas tartományban a vizelet kémhatása. Reggel van a savasabb tartományban, mert akkor távoznak a méreganyagok a szervezetből.

6,3-7,2 PH érték vegetáriánusok
6,9-7,4 PH érték húsevők

Savas élelmiszerek: Bázikus
húsok, tojás nyers és párolt zöldség
tejtermék köles
édesség nem édes gyümölcs
fehér liszt barna rizs
szénsavas üditő teljes kiőrlésű kenyér
kávé, alkohol krumpli
tartosítószerek, adalékok

A méregtelenítés állomásai:

Számomra egy nagyon szimpatikus méregtelenítési programmal találkoztam. Kíméletes, hisz 7 hónapon át tart, így, akinek valamelyik szervével komolyabb problémák vannak vagy érzékenyebb, még ezt az időszakot is meg tudja nyújtani.

1. hónap: a lúgosítás időszaka. Ezen időszakban feltöltjük a szervezetünket ásványi anyagokkal és elkezdünk szedni olyan antioxisdánst is, amely segít lekötni a felszabadult szabadgyököket. Természetesen elengedhetetlen, hogy már itt elkezdjünk olyan fürdőszobai termékeket használni, melyek méreganyagmentesek. Hisz e nélkül hiába méregtelenítünk, folyamatos utánpótlást kap a szervezetünk.

2-3. hónap a béltisztítással telik. Olyan évek alatt felhalmozott anyagok ürülnek ki a szervezetből, amelyek meggátolhatják a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását is. Segítséget nyújt egy speciális tea és egy olyan anyag, melyet a bél fogkeféjének is neveznek.

4. hónap: epe és májtisztítás. E két szervünknek jelentős érdeme van abban, hogy a természetes méregtelenítései folyamatokat elvégezzék.

5-6.hónap: parazitakúra. Sajnos számos helyen megtalálhatók, még a legjobb körülmények között is. E két hónap alatt a vírusok, baktériumok, gombák, paraziták kimosódnak, az immunrendszer felerősödik (az immunsejtek 70 %-a a bélben képződik).

7. hónap során a sejt szintű tisztítás és a regenerálódás következik.

E program esetén fontos a sorrend betartása, hisz egy egymásra épülő rendszer alapján segíti a szervezetet egyensúlyba hozni.

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...