2007. november 1., csütörtök

Egész-ség III, avagy mi a helyzet méregtelenítés után

Nagyon sokan végeznek méregtelenítést, különféle módszerek léteznek. Könyvek tucatjai foglalkoznak e témával. A kúra végén valamennyien megkönnyebbülnek: nos egy évre letudtuk, megszüntettük a bajok okát. A szervezet valóban megtisztult, egy időre. Egy nagyon rövid időre, hisz egy dologra nem gondolnak. Méregtelenítés alatt és után is folyamatosan pótolják a szervezet számára káros anyagokat. Nem elég a belső méregtelenítést elvégezni, a külső felvitelre is figyelni kell. Tudósok megállapították, hogy a bőrön keresztül kétszer olyan gyorsan szívódnak fel - védekező mechanizmus nélkül - az összetevők a szervezeünkbe, mint szájon át. Az a bizarr gondolat is támadhatna: jobban járunk, ha megesszük mindazt, amit magunkra kenünk, mintha eredeti formájában használnánk. Ha belegondolunk így van, természetesen mégsem tesszük ezt.
Nem véletlen, hogy e dolog kapcsán így a fürdőszobára terelődött a szó: - ezt is szakemberek állítják - amennyiben kiküszöböljük a fürdőszobában használatos anyagokat természetes alapanyagúakra, már 80 %-ban megvédtük szervezetünket a káros külső hatásoktól.
Nagyon fontos tehát természetes alapanyagú termékeket használni, amelyek segítenek a méregtelenítés után is a szervezet tisztán tartásában, az egyensúly fenntartásában. Sajnos nagyon kevés ilyen típusú kozmetikum lelhető még fel, de érdemes kutakodni !
Jóval többen állítják termékükről, hogy bio és natur, mint ami a valóság. Nem kell mást tennünk, csak megvizsgálni egy adott deo, krém, fogkrém, tusoló stb. összetevőit, s máris lehull a lepel. De ez már egy másik történet.

Nincsenek megjegyzések:

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...