2010. március 31., szerda

Apiterápia, mint házi gyógymód

Bevallom nőiesen, bár évek óta fontosnak érzem az egészségmegőrzést, egyszóval a hobbim - sajnálatos módon ez idáig még nem hallottam e házilag is kiválóan alkalmazható módszerről. Pedig az apiterápia nem más, mint a méhek termékeinek gyógyító célú felhasználása. Így igencsak ide kívánkozik e palettára.
A méz gyermekkorunk egyik kedvenc eledele, igen nagy mennyiségben (80-85 %) tartalmaz szénhidrátot, cukrot, ezenkívül fehérjét, különböző szerves savakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és természetes antibiotikumokat.
Azt tudtad, hogy minél sötétebb a méz színe, annál több az ásványi anyag tartalma ? A vitamintartalma viszont alacsnyabb, mint a gyümölcsé, zöldségé, viszont tartósabb. Képes 7 évig is megőrizni az összetételét. Egy élő táplálék a gazdag enzimtartalma miatt. Nincs izgató hatása a belekre, így a bélnyálkahártya gyulladásban szenvedők is bátran fogyaszthatják. Legtöbb fajtája könnyen és gyorsan emészthető, s bizonyítottan 70 féle betegség esetén tud segíteni.
A teljesség igénye nélkül is látható milyen széles a skála:
  • gyomor- és bélhurut,
  • szív-, máj-, epebetegségeknél
  • felső légúti megbetegedések
  • nőgyógyászati problémák
  • idegrendszeri betegségek (B vitamin) pl. pszichés eredetű fogyás is
Horzsolások, vágási, égési sebek, visszér, bőrgyulladások, nedvező ekcéma, szemgyulladás esetén külsőleg érdemes használni.
Természetesen a cukorbetegek, belső elválasztású mirigyek túlműködésében, kóros elhízásban, kórosan magas koleszterinszintben, gyomorsav túltengésben, valamint méz, méhcsípés allergiában szenvedőknek nem tanácsos a mézfogyasztás.
Töményen használjuk például égési sebnél is ( nem fog felhólyagosodni ), vagy fürdővízbe, borogatáshoz, pakoláshoz. A nyálkahártsa betegségeknél, mint például a kötőhártya gyulladás 1 dl langyos vízben oldjunk fel 1 kávéskanál mézet, s ezzel kezeljük a felületet.
Tartsatok legközelebb is velem, folytatom az egyes mézspecifikumokról, s azok jótékony hatásairól.
Sok napot kívánok, hogy a méhecskék dolgozni tudjanak !!!

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...