2010. április 30., péntek

MANDURA láz

Téged még nem ért el ? Csodálom, nálam szinte naponta landolt egy-egy levél. Többször töröltem. Tegnap délután az egyik jókor ért, jó helyen. Beregisztráltam, s magam sem hittem: 6 óra elteltével már 212 fő volt alattam a világ számos országából., 24 óra után már 484 fő, s ez a szám egyre csak nő. Nem késted le, hisz az előregisztráció zajlik, viszont percről-percre emberek tucatját engeded magad elé.
Úgy döntöttem új blogban gyűjtöm össze az ez irányú információimat. Ne habozz, mint én. Ha az első hívó szóra hallgattam volna, már több ezer fővel lennék előrébb.
Tájékozódj a http://vitamintenger-mandura.blogspot.com/ oldalon, ígérem rendszeresen töltöm. Mindenek előtt regisztrálj !

2010. április 26., hétfő

Az Apiterápia specifikumai

Ahogy ígértem néhány specifikus mézfajtával folytatom, a hétköznapi életben többségével nem is találkoztunk. Eddig.

Az akácméz az egyik legközkedveltebb fajta, kiválóan alkalmas emésztési zavarok és az erős köhögés csillapítására, hurutoldásra. A hársméz görcsoldő (lábikra) hatása már kevésbé ismert. Hörghurut és álmatlanság esetén is segít, valamint lassíthatja az érelmeszesedést. A mentaméz elsősorban fájdalomcsillapító képességéről ismert, de emésztésjavítőó, puffadásgátló hatása is számottevő. Epegörcs ellen is bevethető. A gesztenyeméz skálája igen széles, alkalmazzák étvágytalanság, magas vastartalma miatt vérszegénység ellen, valamint külsőleg visszérproblémák, érgyulladás, ülőfürdővel nemi szervek gyulladására is.

A fenyőmézet elsősorban vizelethajtó hatása, vesehomok, veseproblémák esetén vetik be. Ezenkívül még számos mézfajtát használnak e kevésbé közismert tudományágban: például a kakukkfű-, a lucerna-, mustár-, kutyatej-, tök- vagy a máriatövismézet is.


Álljon itt néhány recept a rászorulóknak:


Fokhagymás méz (féregűző): Fokhagymalevét keverjünk össze mézzel 1:1 arányban.

Tökmagpépes méz (féregűző, fertőtlenítő, prosztataproblémák ellen): 100 gramm leőrölt tökmagot keverjünk össze 1 kanál mézzel.

Tormapépes méz (szíverősítő; érrendszer, idegrendszer támogatására): púpozott evőkanál reszelt tormához adjunk 2 evőkanál mézet.

Répalé méz (fertőtlenítő, hegesedés, sebgyógyulás elősegítésére, ekcémás, gyulladt bőrre; torokgyulladás esetén gargalizálásra): 100 gramm répaléhez teszünk 100 gramm mézet. Külsőleg használjuk.

Citromlé méz (mészoldó hatású, érelmeszesedés, csigolyák meszesedése, légzőszervi betegségeknél hatásos): azonos arányban keverjük össze citromlevet és a mézet.

Reteklé méz (epehólyag gyulladás, epegörcs esetén) 100 gramm reteklé 100 gramm méz keverékéből naponta 3-szor 1 evőkanállal együnk.
Váljék egészségetekre ! Bár remélem ritkán kell alkalmaznotok !!!

2010. április 19., hétfő

Minden cseppje kincs ...

Az éltető víz. Annyit halljuk, hogy sokan már meg sem hallják, pedig nagyban befolyásolja egészségünket. Nem más, mint a jó minőségű, megfelelő mértékű ásványi anyagokban gazdag tiszta víz !
Hiánya oka lehet: - a fejfájásnak,
- öregedésnek, a ráncos bőr kialakulásának és még sorolhatnánk.
Igen szép számmal kaphatsz a piacon víztisztítő rendszereket. Nézz körül milyen referenciával bír, mit kínál. Ritkán jó a legolcsóbb. Amit a napokban fedeztem fel egy olyan cég ajánlásával került a piacra, amely 20 éve a világ élvonalában dolgozik az egészséges otthonok létrejöttéért. Számomra már bizonyított: http://www.hu473412.maunawai.com/ , ahogy másképp mondják "Az éltető víz!"

Noni, aloe, ganoderma és a többiek ....

 Ki ne hallott volna ezen összetevőkről és csodálatos hatásaikról. Sokszor cégek alakulnak egy-egy különleges hatású összetevőre és e köré f...